Friday, April 2, 2021

We only have one Earth! EDEN projekti kaja

 Gaia koolil on rõõm osaleda 2020 aasta detsembris alanud rahvusvahelises Erasmus+ projekti For the Love of Nature: Explore and Discover Europe through Nature, mida me eesti keeles hellitavalt EDEN projektiks kutsume. 

Projekti teemad keskkond ja loodus meie ümber. Projekti täpsema kirjelduse leiab kooli kodulehelt EDEN

Üheks esimeseks suuremat sorti tegevuseks oli laste arvamuste kaardistamine. Üheskoos vaadati erinevaid looduse ja keskkonnateemalisi dokumentaalfilme, arutleti loodushoiu tähtsuse üle ning lapsed said ise välja tuua oma arvamusi ja märkamisi sellel teemal. On ju loodus igal pool meie ümber ning meie oleme looduse osa. 

Et arvamuste paljusus või siis sarnasus kõigile projektipartneritele Leedus ja Itaalias ning meile endile paremini näha oleks, koostas õpetaja kergemat sorti töölehe, millele lapsed oma arvamused kirja panid. Kõikide arvamustega saab tutvuda sellele lingile minnes We only have one Earth opinions

Projekti tegevustega saab tutvuda Gaia kooli Facebook'i lehel  ja kooli kodulehel. 

Projekti kaasrahastab Euroopa komisjoni Erasmus+ programm 








Vahetult enne kevadist pööripäeva tähistasid meie partnerid Maa päeva. Kui Eestis olene seda ikka 22.aprillil tähistanud, siis seekord tegime seda koos projekti partneritega. Sel puhul saime valitud seltskonnaga kokku Zoomi vahendusel. Veebisillas osalesid nii õpilased kui õpetajad kolmest partnerkoolist, lapsed esitlesid oma maad ja selle loodust ning tutvustasid koole. Oli väga elev ja rõõmus kohtumine. Loodetavasti saavad lapsed nüüd alustada kirjavahetust neile sobivate kaaslastega, sest see ongi järgmiseks ülesandeks. 








No comments:

Post a Comment