Thursday, October 3, 2019

Matk Glehni parki

Sellest aastast on Gaia kooliga ühinenud tore õpetaja Rain, kes on lubanud kõigi klassidega vähemalt ühe matka teha. Sel korral läks ta koos teise klassi õpilaste ja õpetaja Kristeliga Nõmmele Glehni lossi maadele. Mida nad seal nägid ja kogesid, sellest pajatab õpetaja Kristel nii:

Alustuseks tegime ringkäigu hommikusel Nõmme turul Tutvusime Nõmme rajaja Nikolai von Glehni skulptuuriga ning saime teada millal ja miks valmis uhke jalakäijate sild.




Põikasime kiirelt läbi ka mänguväljakult ning asusime seejärel läbima terviserada, uudistasime suurt ja väikest suusahüppemäge. Metsast leidsime mitmeid erinevaid seeni. Söögiseentest nägime kivipuravikku, kukeseeni, pilvikuid ja männiriisikaid ning mürgistest seentest punast ja pruuni kärbseseent.



Jälgisime korstnapühkija tööd. Ta näitas meile katuselt, kui pikk on tross, mille otsas on korstna pühkimise hari. Rääkisime tuleohutusest ja korstna pühkimise vajalikkusest.

Glehni lossi juurde jõudes tegime mõnusa söögipausi, istusime krokodilli seljas ja Kalevipoja varemetel.



Uudistasime hiigelsuurt metsakuklaste pesa, kes talveks valmistuvad. Lapsed korraldasid sõjalise luuremängu, kus käiku läksid peitmise ja märkamatult liikumise nipid ning appi võeti kõik läbirääkimisoskused, et konflikte lahendada. Kõige lõpuks külastasime muinasjutulist palkmaja, millest saab laste lemmik tänu oma salapärastele nurgatagustele.






Täname suurepärast matkajuhti, Raini ja mõnusat sügisilma!

No comments:

Post a Comment