Sunday, October 18, 2020

Mihklilaat Harmi mõisas

 Kuna Tallinnas asuval Gaia koolil ei ole endal eriti head kohta, kus korralikku laata maha pidada, siis olime väga rõõmsad kutse üle Harmi mihklilaadale. On ju Harmi mõis ja kool juba eelmise õppeaasta poole pealt tihedalt seotud Gaia kooliga ning seetõttu meie koostöö eriti oluline. Mihklilaada ettevalmistustest ja laste osalusest kirjutab Kristel Saage: 

"Septembris osales Gaia kool Harmi mõisa mihklilaadal, kus peeti heategevuslikku kohvikut. Mitmed lapsed ja vanemad olid valmistanud erinevaid pirukaid, kooke ja jooke, mida ettevõtlikud Gaia kooli lapsed laadal müüsid.

3. klassi ettevalmistused laadaks algasid juba paar päeva varem. Nimelt otsustasime ise valmistada maiust, mida laadal müüa. Klass jagunes kolme rühma ning iga rühm sai ühe kirju koera valmistamise retsepti. Koos mindi poodi vajalikke koostisaineid ostma. Koostöö toimis ka rühmade vahel, sest lepiti kokku, kes ostab vähe kuluvat koostisosa, et seda hiljem teistega jagada. Tõdeti ka, et erinevate retseptide järgi tehtud maius võib koostisainete hinnas erineda mitmekordselt. Koos toidu valmistamine on alati lõbus ja midagi satub alati ka kõhusoppi!




Laadapäeva Harmis oli ilus, soe ja päikeseline. 3. klassist osales laadal 9 last peredega. Kõik soovijad said kohvikus müügitööd teha. 2. klassi õpilane Marille koos emaga oli samuti vapralt kogu hommikupooliku leti taga.

Kaunis päev meelitas kohale palju inimesi ja laata külastas üle 500 külastaja. Päeva lõpetas ansambli Kruuv kontsert. Tüdrukud tegid aktiivset müügitööd ning viimane kui koogitükk sai müüdud.







Gaia kooli heategevuslik kohvik teenis mihklilaadal 278 eurot, mis annetati koolile. Kõik osalejad olid tulemusega väga rahul. Siinkohal täname kõiki, kes kohviku korraldamisele kaasa aitasid ning müügiks erinevaid hõrgutisi annetasid!


Osalenud lapsed said väärtusliku kogemuse ning tõestasid end väga ettevõtlike ja järjekindlate kohvikupidajatena."

Harmi mõisas toimub jätkuvalt igasugu põnevaid tegevusi ja üritusi, jälgige ja osalege! Harmi mõis


No comments:

Post a Comment