Friday, October 12, 2018

Gaia Koolis kerkib uusi projekte nagu seeni pärast vihma


Sellise hulga projektide haldamiseks ja nendest rääkimiseks ongi käesolev blogi mõeldud. Siin võib osa saada Gaia kooli maailmast ning sellest huvitavalt mõnusast tegevusest nagu õppimine.
Õppimine pole ju mitte kuiv laua taga raamatutest info otsimine ja faktide pähetuupimine. See on hoopis loov tegevus läbi erinevate praktiliste ettevõtmiste. Kas siis üksinda või mitmekesi koos.
Mis projektid meil siis käsil on?
Sel aastal (2018-19 õppeaastal)


Esiteks - alustasime hooga rohelise kooli projektis. Kuigi oleme selles juba kolmandat aastat ning tegeleme keskkonnateemadega kogu aeg, otsustasime, et sel aastal on aeg küps rohelise lipu taotlemiseks. Ehk siis esimene projekt - ROHELINE KOOL!



Teiseks - rahvusvahelised projektid on alati huvitavad, sest seal saab vahetada kogemusi teiste maade koolide, õpetajate ja õpilastega. Oma silm on kuningas, nagu öeldakse. Meil on nüüd algamas lausa kaks sellist suurt kaheaastast projekti.
1. Erasmus+ koolidevaheline koostööprojekt Save the Earth Recycle All. Tegu keskkonnaporjektiga, kus viie Euroopa riigi - Eesti, Itaalia, Türgi, Bulgaaria ja Hispaania - koolid jagavad kogemust rohelisest ja tervislikust eluviisist nning soovivad teadlikkuse tõstmisega kaasa aidata Maa hoidmisele. Seda keskkonna ja elutingimuste mõttes. Projektil on juba olemas FB lehekülg https://www.facebook.com/savetheearthrecycleall

2. Erasmus+ strateegiline koostööprojekt erinevate institutsioonide vahel SchoolEmergency. Gaia kool töötab selles projektis koostöös nelja eri riigi Päästeametitega välja e-õppe platvormi, mille abil õpilased saavad tutvuda teabega, mida teha ja kuidas toimida teatud tüüpi hädaolukordades.

Mõlema projekti juures on rahastajaks Euroopa Liidu Erasmuse programm.

Kõigi nende projektide tegevustesse on kaasatud kogu Gaia kooli pere. Kaasa arvatud õpetajad, töötajad, abilised ja lapsevanemad. Projektitegevused on integreeritud (mis kole lohisev uudissõna, aga pole parata, kui nõutav) õppeprotsessi ning loodetavasti saavad olema põnevad ja kaasa haaravad. Aga kõigest sellest juba pikemalt siis, kui projektitöö lahti läheb. Eks ta vaikselt ole juba alanud, seega kaua ootama ei pea.

Stay tuned.

Ahjaa, kuna tegu rahvusvaheliste projektidega ning paraku keegi teine rahvus Euroopas eesti keelt peale meie ei kõnele, siis tuleb blogipostitus enamasti kakskeelne. Hea võimalus inglise keelt harjutada, kas pole ;)


No comments:

Post a Comment