Wednesday, May 25, 2022

Gaia kooli algklasside õpetajad projekti raames Itaalias

Tundub, et Itaalia on hetkel kuum teema Gaia kooli projektielus. Juba teist korda lähetati osad õpetajad sellele toredale maale kogemusi jagama ja saama, seekord siis SIPP projekti raames. 

Tegevustest pajatab Anni Silm, kes on projekti koordinaator Gaia koolis.  

Projekti "Sotsiaalne kaasatus läbi õpilaste osaluse" (SIPP) projektikohtumine Itaalias toimus 16-20.05 Como linnas. Gaia kooli projektimeeskonnast olid kohal Anni Silm, Helena Karu, Raili Poola ja Kaidi Nurmik. 

Partnerriigid Šveitsi, Taani, Rootsi, Itaalia ja Eesti kohtusid koolitus ja õppe eesmärgil.

Kohal olid kõikide partnerite esindajad, nii praktikud keskustest (koolid, päevakeskused) kui teadlased ülikoolidest. 

Praktikud esitasid enda poolt loodud uusi ja põnevaid tegevusi, mis on lastega läbi viidud sõprussuhete ja kuuluvuse edendamiseks. Samuti jagati kogemusi üksteise tegevuste läbiviimise kohta. Kõige selle põhieesmärgiks on anda lastele võimalus kasutada enda häält, et laste algatusvõime ja arvamused saaksid innustust ja toetust ega kaoks kooli kontekstis.

Riikidevaheline ideede ja kogemuste vahetamine ning üksteise loodud tegevuste katsetamine ja nende tagasisidestamine olidki selle kohtumise märksõnad praktikutele. Uurijad tegelesid teoreetilise tausta toetamisega. 

Ühiselt katsetati ka õpilaste rollis olemist ning see päev möödus erinevaid roogi valmistades - seda tegevust saatis teoreetiline taust Atelier Approach, mida oleme proovinud praktiseerida ka ise lastega kõikide enda poolt läbiviidud tegevuste raames. Oluline on selle projekti raames ka Lundy mudeli kasutamine, mis õnneks meie armsas Gaia koolis toimib vähemalt algklasside seas väga edukalt -  tagame enda laste häältele piisavalt mõjujõudu.

Kõik õppepäevad möödusid Itaalias Como piirkonnas Cometo Child Centeris, koolis ja ülikoolis- imelises terviküksuses, mis on loodud riskilaste abistamiseks ja nende haridustee toetamiseks. 

Kohalik keskkond oli ääretult inspireeriv ja nende lastest lähtuv tegutsemine innustustust andev. 

Õppe- ja treeningpäevade lõpuks lepiti kokku järgmised sammud SIPP projekti töös, milleks on praktikutel sõprusriikide tegevuste katsetamine - nendega alustame juba enne selle kooliaasta lõppu.  Järgmine kohtumine toimub juba Eestis, kus Tallinna Ülikool nii praktikuid kui teadlasi võõrustab ja 23. september külastavad meie vahvad partnerid ka Gaia kooli. 









Projekti kaasrahastab 


No comments:

Post a Comment