Thursday, September 17, 2020

Loodusõpe selle sõna ehtsas tähenduses

Kui kaugelt maalt tulnud viirus muudab kooliskäimise keeruliseks, siis on käes aeg kolida kool toast kodusesse metsa!

Gaia Kooli 7-8 klass veetis koolinädala alguse Lõuna-Eestis Hundiallikal, uurides Võrumaa ja Setomaa kultuuri ja ajalugu, õppides tundma metsataimi eesti, inglise ja ladina keeles, mõõtes päikese läbimõõtu, rajades permakultuuri aeda ning pannes end proovile sauna kütmises ja tule tegemises.





Nagu ikka , toob õuesõpe kaasa palju ootamatuid  võimalusi, mida tegevusi planeerides oodatagi ei oska. Nii saime rohke mustika- ja pohlasaagi, harrastasime mudaravi ja tegime esimest korda elus kaupa setu kroonide eest.





Oleme tänulikud Hundiallika lahkele pererahvale, Seto muuseumile, Kauksi Üllele ja Evar Riitsaarele, metsale, tiigile, tulele ja teistele olevustele, kes meie lapsi hoidsid ja kasvatasid!

Lapsed kiitsid eriti äärmiselt maitsvaid toite ning unistasid, et ühel päeval on ka meie koolitoit sama hea ja mõnusalt energiat andev. Veel meeldisid neile kõik "hullud" tööd, mida muidu teha ei saa - puude lõhkumine ja lõkke tegemine ning vabadus ise midagi ette võtta ja tegemisest rõõmu tunda. 

Ja et pikal rongisõidul aeg niisama kaotsi ei läheks, sulandus loodusõppesse veel ka käsitöö - kudumine õnnestub meie sujuvalt kihutavates rongides suurepäraselt! 



No comments:

Post a Comment